We hebben zoveel keus, dat het lastig kan zijn om de juiste kruisboog te kiezen. Daarom helpen wel je graag op weg met onze aankooptips.

Trekgewicht

Het trekgewicht van een kruisboog is een belangrijke overweging. Als veel achterelkaar wilt schieten, dan is een laag tot gemiddeld trekgewicht wel zo fijn. Het opspannen van een kruisboog kost namelijk veel, tot heel veel kracht. Een uur schieten, betekend ook een uur lang je kruisboog opspannen! Wil je heel ver, maar minder vaak schieten, dan kies je voor een zwaarder trekgewicht!

Pijlsnelheid

De pijlsnelheid bepaalt de uiteindelijke kracht van je kruisboog. Hoe harder de pijl vliegt, des te krachtiger de kruisboog. Maar dat vraagt ook ruimte om te kunnen schieten. Een kruisboog met een hoge pijlsnelheid vraagt om een schietafstand van 50 tot 100+ meter. Daarnaast vraagt zo een krachtig model ook veel van je doel. Je kunt er wel mee op kortere afstanden schieten, maar je doel en pijlen zullen sneller slijten. Wil je helemaal niet zo ver schieten? Kies dan ook niet de meest krachtige.

Lees ook, hoe hard schiet een kruisboog.

Wat heb je nodig?

Met alleen een kruisboog ben je er nog niet. Je hebt de volgende zaken ook nodig:

Heb je vragen over de aanschaf van je kruisboog? Wij helpen je graag!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *