Kruisboog schietenKruisboogschieten is een enorm leuke en uitdagende bezigheid. Geest, lichaam techniek en de  kruisboog werken samen als één om de pijl in het doel te krijgen. Schieten met een kruisboog is een spannende belevenis.

 

Kruisboogschieten

Wilt u een keer een dag schieten met een kruisboog of bent u op zoek naar een bedrijfsuitje? Bel direct 0481-354040 Wij werken samen met de beste en meest veilige evenementenbureaus. Kruisboogschieten door heel NL mogelijk.

 

Kruisboogschieten is niet zonder gevaar. Daarom geven we u een aantal tips om kruisboog schieten zo veilig mogelijk te houden. Allereerst is het goed om u uit te leggen hoe krachtig een kruisboog is. Een kruisboog is een krachtig wapen dat in het buitenland wordt gebruikt voor de jacht. Op everzwijnen, herten en ander groot wild wordt gejaagd met een kruisboog. U kunt zicht vast voorstellen dat verkeerd gebruik letsel bij mensen veroorzaakt. Per ongeluk met een kruisboogpistool in je voet schieten resulteert in een pijl die er dwars doorheen gaat. Hoe kun je veilig kruisboog schieten?

  • Schiet in een omgeving die niet toegankelijk is voor anderen.
  • Richt nooit  op mens of dier
  • Plaats de pijl pas als je daadwerkelijk gaat schieten.
  • Richt de loop voordat je gaat schieten in een veilige richting.
  • Plaats je hand dusdanig dat de hand en vingers nooit in aanraking kunnen komen met de pees
  • Zorg voor een degelijke boog en rechte pijlen.

Is kruisboogschieten toegestaan?

Kruisboogschieten is in Nederland toegestaan in een besloten omgeving. Bijvoorbeeld op een schietclub. Schieten is ook toegestaan op eigen terrein mits het daar veilig kan. Je mag in Nederland niet jagen met een kruisboog en ook schieten in bijvoorbeeld een bos is niet toegestaan. Met een kruisboog in je achtertuin schieten is alleen aan te raden als je een hele grote achtertuin hebt. Of speciale maatregelen treft zodat de pijl je tuin niet kan verlaten. De gemiddelde kruisboog is te krachtig voor de gemiddelde achtertuin. Om in het bezit te zijn van je kruisboog moet je ten minste achttien jaar oud zijn.

Waarop schieten?

Je kunt het beste schieten op een speciaal doel voor je kruisboog. Hier kun je veilig op schieten zonder dat je bang hoeft te zijn dat de pijl afketst. Het is niet alleen veilig, je doet dankzij het speciale materiaal ook langer met je boog. Schiet nooit van een korte afstand op een hard doel. Door de kracht van de boog kan de pijl afketsen en anderen of jezelf verwonden.

Verenigingen

Schieten in verenigingsverband is gezellig en leuk. Je kunt als lid ook meedoen aan wedstrijden. Houdt er rekening mee dat je eigen kruisboog die je in de winkel hebt gekocht meestal niet welkom is bij een vereniging. Daar wordt met “ouderwetse” handgemaakte kruisboog geschoten die niet erg krachtig zijn. Wel zijn de bogen heel precies en daarom zeer geschikt voor de sport.

Als uitje of evenement

Kruisboogschieten is prima geschikt voor een bedrijfsuitje, teambuilding of evenement. Daarnaast is deelname aan een evenement een perfecte manier om eens kennis te maken met het kruisboog schieten voordat je een kruisboog gaat kopen.